Energie vergelijken met de Consumentenbond Energievergelijker

Wilt u energie vergelijken? Dat kan onder andere met de Energievergelijker van de Consumentenbond. U heeft er de mogelijkheid om aan te geven hoeveel energie u verbruikt en hoe uw gezin eruit ziet. Op basis van die en enkele andere gegevens kan men vervolgens berekenen wat u aan energie kunt besparen. Anders dan bij veel andere vergelijkers kijkt men binnen de Energievergelijker van de Consumentenbond niet alleen naar de tarieven voor de energie, maar besteedt men ook aandacht aan de kwaliteit van de leverancier en de duurzaamheid die men tentoonspreidt. Dit zorgt ervoor dat u een volledige vergelijking op kunt laten stellen.

Prijsvergelijking
Voor de vergelijking van de prijzen van energie is men een samenwerking aangegaan met PrizeWize, een organisatie die contact heeft met de verschillende energieleveranciers. Op die manier zorgt men ervoor dat de prijzen altijd up-to-date zijn, zodat u een actuele vergelijking uit kunt voeren. De energieleveranciers hebben geen directe of indirecte belangen in de Energievergelijker, waardoor u zeker kunt zijn van een onafhankelijke vergelijking. U kunt de vergelijking van de Consumentenbond daarom goed gebruiken om tot de meest scherpe aanbieding voor uw energie te komen.

Vergelijking op kwaliteit
Daarnaast vergelijk de Energievergelijker van de Consumentenbond de verschillende leveranciers op basis van kwaliteit. Men heeft ruim 5.000 consumenten gevraagd naar hun bevindingen met hun energieleverancier. Hier is onder andere een algemeen rapportcijfer uitgekomen, maar men heeft daarnaast ook specifiek gevraagd naar bijvoorbeeld de duidelijkheid van de nota en de telefonische bereikbaarheid. Hier is een conclusie uitgekomen, die men gebruikt om de energieleveranciers stuk voor stuk te beoordelen op basis van de kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de Energievergelijker van de Consumentenbond verder gaat dan alleen de tarieven die u voor energie betaalt.

Duurzaamheid van de energieleveranciers
Tenslotte heeft men van 22 energieleveranciers ook de duurzaamheid getest, om het voor u mogelijk te maken om een duurzame energieleverancier te kiezen. Binnen de Energievergelijker van de Consumenten houdt men rekening met de duurzaamheid dankzij een onderzoek naar de bronnen die men gebruikt om stroom op te wekken of hoe men die inkoopt. Daarnaast heeft men gekeken naar de groene investeringen die men doet en de samenstelling van de stroom die men aan eindverbruikers verkoopt. Dit zorgt ervoor dat u met de Energievergelijker van de Consumentenbond een uitstekende keuze kunt maken voor een van de verschillende energieleveranciers.