Vergelijken op DeEnergieGids

U kunt op het internet kiezen uit een aantal energieprijzen vergelijkers, die stuk voor stuk de mogelijkheid bieden om de energieprijzen op een rij te zetten. Een van de websites op dit gebied is DeEnergieGids, waar men de verschillende aanbieders van energie goed in de gaten houdt. Aan de hand van online tools heeft u de mogelijkheid om uw eigen verbruik of voorschot aan te geven, op basis waarvan men vervolgens een vergelijking voor u uit zal voeren.

Vergelijken op basis van het jaarverbruik
U kunt de energieprijzen allereerst vergelijken op basis van het jaarverbruik, iets dat in veel gevallen erg gemakkelijk zal zijn. Door uw postcode in te vullen en dit te combineren met het energieverbruik per jaar kunt u berekenen wat u bij de verschillende leveranciers zou betalen. Uiteraard is het daarbij van belang om aan te geven of u een enkele of een dubbele elektriciteitsmeter heeft en met hoeveel personen u thuis woont. Op die manier kan men een uitstekende inschatting maken en kunt u de energieprijzen vergelijken van de verschillende aanbieders die er actief zijn.

Vergelijken op basis van het voorschot
Indien u niet op de hoogte bent van het jaarverbruik, kunt u de energieprijzen vergelijken aan de hand van het voorschot dat u betaalt. Op basis daarvan kan men namelijk heel redelijk inschatten wat u waarschijnlijk aan energie zal verbruiken. Het is daarbij van belang dat het voorschot redelijk overeenkomt met uw daadwerkelijke verbruik, dus vul de tool na een wijziging nog een keer in. Door aan te geven wat u op dit moment aan voorschot betaalt kan men de verschillende energieprijzen vergelijken en komen tot een aanbeveling, indien er een goedkopere mogelijkheid beschikbaar is.

Zakelijke energie vergelijken
Ten derde heeft u er de mogelijkheid om zakelijke energie te vergelijken. Dit is niet bij alle energieprijzen vergelijkers mogelijk, waardoor De Energie Gids een aantrekkelijke website is voor zowel particuliere als zakelijke klanten. U kunt er kiezen voor een vergelijking van zakelijke aanboden, door min of meer vergelijkbare gegeven in te voeren. Het is daarbij echter ook van belang om aan te geven welk type aansluiting u heeft op het elektriciteitsnetwerk, aangezien daar ook kosten voor worden geregend. Zo kunt u de energieprijzen vergelijken, ook met het oog op de zakelijke markt.

Online tools
Het grote voordeel van de energieprijzen vergelijkers als De Energie Gids is natuurlijk dat u de mogelijkheid heeft om online aan de slag te gaan met de verschillende gegevens die u op kunt zoeken, of wellicht (ongeveer) uit uw hoofd weet. U hoeft de gegevens alleen maar online in te vullen, om de berekening vervolgens op een automatische manier uit te laten voeren. Pas wanneer u een interessante mogelijkheid tot overstappen heeft gevonden is het verstandig om een offerte aan te vragen. De energieprijzen vergelijken is daarmee een belangrijke eerste stap, die u met de online tools van De Energie Gids uit kunt voeren, zonder daar veel tijd of moeite in te steken.