Eenvoudig vergelijken met de correcte prijzen

Energieprijzen.nl is een energieprijzen vergelijker die de tarieven op een zo correct mogelijke manier weer probeert te geven. Men doet dit onder andere door de volledige energierekening mee te nemen in de vergelijking. Daarnaast zit men bovenop de tarieven en is men kritisch naar de verschillende energieleveranciers, om eventuele verborgen kosten goed zichtbaar te maken. Energieprijzen.nl is daarmee een interessante energieprijzen vergelijker, die in combinatie met andere vergelijkers kan leiden tot interessante inzichten en nuttige vergelijkingen.

Eenvoudig vergelijken op Energieprijzen.nl
Het is allereerst heel eenvoudig om een vergelijking uit te voeren op Energieprijzen.nl. Om tot een goede vergelijking te kunnen komen dient u uw postcode in de vullen en aan te geven waar u op dit moment uw energie afneemt. Dit laatste is nodig om uiteindelijk aan te kunnen geven of u kunt  besparen en met welk bedrag u dat kunt doen. Geef daarnaast aan of u het verbruik van uw huishouden kent en van welke energievormen u gebruik maakt. Aan de hand van deze gegevens is het op Energieprijzen.nl mogelijk om een vergelijking te maken en uiteraard ook direct over te stappen indien u dat wenst.

Inzage in de volledige energierekening
Een van de voordelen van Energieprijzen.nl is dat u inzicht krijgt in de volledige energierekening. De verschillende energieleveranciers maken gebruik van verschillende kostenstructuren en daar komen ook de kosten van het netwerk over het algemeen nog bij. Het is daarom niet altijd de uiteindelijke prijs die u gaat betalen die er bij een van de energieprijzen vergelijkers uit komt rollen. Energieprijzen.nl zorgt ervoor dat dit wel het geval is, aangezien men ook inzicht heeft in de netwerktarieven. Op die manier ontstaat er een totaalprijs waar u zich uitstekend op kunt baseren wanneer u een vergelijking wenst te maken.

DTe onderzoek naar correctheid van prijsberekeningen
Dat men er bij Energieprijzen.nl in slaagt om de juiste tarieven aan te duiden werd een aantal jaren geleden al duidelijk. In 2006 vond er een DTe onderzoek plaats, waarbij men keek naar de manier waarop de prijzen van energie berekend werden. Energieprijzen.nl kwam op een uitstekende manier uit de test, wat aangeeft dat men bovenop de tarieven zit en er alles aan doet die zo correct mogelijk weer te geven. U bent er op die manier zeker van dat de vergelijking van energieleveranciers ook daadwerkelijk leidt tot een goed overzicht van de tarieven die u dient te betalen.