Gaslicht.com is een zeer informatieve vergelijker

Gaslicht.com is een van de meest bekende energievergelijkers. Men heeft op Snakewool.nl de tweede plaats als op een na beste vergelijker weten te bemachtigen en ook binnen het online concurrentieonderzoek van WUA! komt men op een nette manier uit de verf. Met een 14e plaats laat men een aantal vergelijkende websites achter zich. Alles wijst erop dat men het bij Gaslicht.com goed voor elkaar heeft, al blijft de vergelijker nog wat achter op basis van de overzichtelijkheid van de homepage.

Zelf uw gegevens invoeren
Het is vooral het zelf invoeren van de gegevens dat het op Gaslicht.com gemakkelijk maakt om een vergelijking uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat u op basis van alleen uw postcode en huisnummer uit kunt laten rekenen wat u bij de verschillende energieleveranciers voor energie zou betalen. Het klinkt wellicht wat privacygevoelig, maar men gaat op een nette manier om met de gegevens en zorgt wat dat betreft alleen voor de vergelijking waar u om gevraagd heeft. U kunt de gegevens direct op de homepage invoeren, waardoor Gaslicht.com er als vergelijker voor zorgt dat u direct aan de slag kunt.

Uitgebreid sorteren van de gegevens
Zodra u uw gegevens heeft ingevoerd heeft u de mogelijkheid om de uitkomsten op een aantal verschillende manieren te sorteren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit te doen op basis van de jaarprijs of de leverancier, maar u kunt er daarnaast ook voor kiezen om alles te laten sorteren op basis van de productnaam, acties, opzegtermijn en de looptijd van het contract. Het zeer grote aantal mogelijkheden zorgt ervoor dat de website zeer informatief is. Als energievergelijker geeft men alle informatie die u nodig heeft om een goede keuze te kunnen maken met betrekking tot uw energiecontract.

Informatie en gebruikerservaringen
Het is vooral de combinatie van informatie en gebruikerservaringen die ervoor zorgt dat u op Gaslicht.com de mogelijkheid heeft om tot een goede keuze te komen. De energievergelijker geeft niet alleen aan wat men van de verschillende aanbieders gehoord heeft, maar vult dat aan met de beoordelingen zoals klanten die kunnen plaatsen. Op die manier ontstaat er een compleet beeld van de service en dienstverlening zoals de verschillende aanbieders dan aanbieden. U kunt uw keuze baseren op de ervaringen van anderen, al is het wel van belang om altijd kritisch te blijven ten opzichte van de beoordelingen die men online geeft.

Relatief drukke homepage
Het enige nadeel van Gaslicht.com is dat de homepage op een relatief drukke manier is ingericht, waardoor het overzicht niet altijd op een goede manier bewaard blijft. In plaats daarvan is het mogelijk dat u even moet zoeken naar de elementen die u nodig heeft om de vergelijking uit te voeren. Zodra u die eenmaal gevonden heeft is er niets aan de hand en zorgt u er eenvoudig voor dat u uitrekent wat u eventueel kunt besparen. Gaslicht.com vraagt als energievergelijker dus even wat interessant van de gebruiker, om vervolgens een overzichtelijk geheel aan te bieden, met een hoop bruikbare informatie.